Ahad, 1 Mac 2015

Riadah Bukit Tabur


                               
Semalam. Ahad kan. hari ini hari Ahad Isnin la.  Alhamdulilah. Aku masih bernyawa. masih boleh meneruskan hidup yang serba sederhana.
Sebenarnya mendaki Bukit Tabur adalah secara tidak sengaja. Aku tidak tahu kenapa ianya boleh terjadi.  Macam mana tak ada plan apa-apa pun.  tiba-tiba dah sampai bukit tabur.  bohong la kalau tak ada plan, Hari ini plan, esok start jalan. Aku saja jer gertak si Iqram tu (kawan aku, aku kenal dia nih masa aku aktif menulis puisi-puisi absurd di sebuah portal eSastera.com sekarang aku dah tak aktif menulis lagi Hehehe. Aku bersama Iqram dan kawannya aku tidak pernah kenal pun
Seperti di janjikan tepat pukul 7 pagi sampai di kaki bukit tabur, aku perhatikan kebanyakan kawasan itu dipenghuni oleh orang kaya-kaya. Aku syak harga rumah di kawasan tersebut terutamanya di kaki bukit melebihi RM 4 juta. Biarkan cerita orang-orang kaya yang lebih suka dengan kehidupan mereka. Baik lah berbalik cerita pendakian bukit tabur. Lebih kurang 7.15 pagi aku bersama diarunk memulakan pendakian. Pergh! boleh tahan juga cabarannya. 


1 ulasan :

 

Nuffnang

Site

Iklan

 
Blogger Templates